נזקים של עמידה מרובה במהלך יום העבודה

אתם ודאי כבר יודעים שלישיבה הממושכת יש השלכות מסוכנות מאוד על הבריאות שלנו, אבל האם ידעתם שעמידה לזמן רב עשויה להיות מסוכנת אפילו יותר? למרות שעמידה היא אחת התנוחות הטבעיות לאדם, עבודה בעמידה מרובה יכולה לגרום להתעייפות שרירים, כאבי גב ורגליים, ורידים נפוחים ורגליים נפוחות.

לפי מחקר שנערך לאחרונה ופורסם בעיתון האמריקאי לאפידמיולוגיה, לאנשים שעובדים במקומות הדורשים מהם לעמוד, כמו פקידי מכירות, קופאים, טבחים, מלצרים ומאבטחים, יש סיכוי גבוה פי שניים לפתח מחלת לב בהשוואה לאנשים שמבלים את יום העבודה שלהם בישיבה על כיסא. הסיבה לכך היא משום שבעמידה למשך מספר שעות הדם שזורם לרגליים מאלץ את הגוף לעבוד קשה יותר נגד כוח הכבידה כדי להחזיר את הדם ללב ואת הלחץ על עורקים ולכן מגביר את הסיכון למחלות לב.

במחקר השתתפו למעלה מ-7,300 עובדים. אף אחד מהם לא סבל ממחלות לב בתחילת המחקר, אך לאחר 12 שנים של מעקב במסגרת המחקר, העובדים שנדרשו לעמוד לאורך זמן היו בעלי סיכון כפול לחלות במחלת לב בהשוואה לעמיתיהם היושבים. הסיכון נשאר כמעט זהה גם כשהחוקרים בדקו משתנים אחרים כמו גיל, השכלה, מצב משפחתי, BMI וגורמי בריאות כמו סוכרת ולחץ דם גבוה.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שעמידה בזמן העבודה היא גורם סיכון קרדיווסקולרי, אשר אמור להטריד אותנו הרבה יותר מישיבה כרונית.

המלצות לעובדים בעבודות המחייבות עמידה ממושכת

אם אתם משתמשים בכיסא עמידה בעבודה, אין לכם סיבה לדאגה, כי זה מאפשר לכם לבצע הפסקות ישיבה כשאתם מתעייפים. גם אם אתם עובדים בסביבה בה אתם יכולים לשנות את תנוחות הגוף לאורך כל היום, זה מצוין. אבל אם אתם יושבים כל היום וחושבים שהעמידה בזמן ההפסקה תספק לכם תועלת בריאותית, אל תסמכו על זה. האנרגיות שאתם מוציאים כשאתם עומדים היא לא שונה מהאנרגיות שאתם מוציאים בישיבה. עמידה לזמן קצר עשויה לעזור לאנשים עם כאבי גב זמניים, אך לא לשפר את אורח החיים.

עבודה בעמידה ממושכת איננה נפוצה כמו ישיבה, למעשה פחות מ-10% מהאנשים שהשתתפו במחקר היו בעלי מקצועות חופשיים שעבודתם מתבצעת בעמידה, לעומת כ-37% שרובם עבדו בישיבה. לשאר המשתתפים היו תפקידים שכללו שילוב של ישיבה, עמידה והליכה. אם אתם נכללים ב-10 האחוזים והתפקיד שלכם מחייב אתכם לעמוד, נסו לשבת כשאתם מרגישים עייפים. מעסיקים צריכים להכיר את הסכנות שבעמידה הממושכת ולהציע לכם בעצמם לשבת לסירוגין. בעיקרון, ישיבה למשך דקה אחת לפחות בכל חצי שעה יכולה להפחית את הפגיעה הבריאותית של העמידה הממושכת ושל כל תנועה סטטית ממושכת בעבודה.

חסרונות נוספים של עבודה בעמידה

מחקר נוסף שבדק כיצד שעתיים של עמידה השפיעו על התפקוד הקוגניטיבי ועל נוחות הגוף של 20 מבוגרים בזמן העבודה, מצא ירידה בזמני התגובה הנפשית של הנבדקים. המשתתפים דיווחו גם על עלייה של 47% באי-הנוחות בכל אזורי הגוף, במיוחד בגב התחתון ובגפיים התחתונות.

לפיכך ומכיוון שגם עבודה בישיבה הוכחה כמזיקה, כדאי שתשקלו לעבוד בשולחן עמידה או לשבת על כיסא עמידה. יקח לכם זמן להתרגל אליהם, אבל הם לגמרי עשויים להפוך את העבודה שלכם לנוחה הרבה יותר.

לסיכום, ישיבה ממושכת אינה הנוסחה הטובה ביותר לאורח חיים בריא, ועכשיו מתברר שגם עמידה מרובה במהלך יום העבודה מזיקה לבריאות. כדי לצמצם כמה שיותר את הנזקים הנגרמים לכם במהלך יום העבודה, בכל תנוחה שהיא, חשוב שתדאגו לסביבת עבודה ארגונומית המותאמת לצורת הגוף שלכם ולסוג העבודה. נוסף על כך, עליכם לבחור בקפידה את הכיסא שעליו אתם מעבירים את מרבית שעות היממה והכי חשוב, עליכם להיות קשובים לגוף וליזום הפסקות תכופות, שבהן תוכלו לשחרר את השרירים ולהסדיר את זרימת הדם.

אהבתם? מוזמנים לשתף:

כתבות נוספות שיעניינו אותך…

איך לשבת נכון כשעובדים מהבית?
כאבי גב תחתון
Swopper כסא ארגונומי

רוצים להתנסות בחינם?

השאירו פרטים או התקשרו: 03-3723169