על ישיבה ממושכת ובריאות האישה

ישיבה ממושכת מזיקה לבריאות בכמה דרכים, החל מגרימת כאבי גב וצוואר ועד פגיעה בבריאות הלב, השמנת יתר והיא אף מגדילה את הסיכוי לחלות בסוכרת סוג 2. מחקרים אחרים אף מצאו כי ישיבה ממושכת גם גורמת למוח להתכווץ. לצערנו, אפילו פעילות גופנית אינה מנטרלת את האפקט המזיק של אורח החיים היושבני.

נזקי הישיבה הממושכת בגיל מבוגר

עם הגיל, ישיבה ממושכת נעשית מסוכנת יותר, והיא עלולה לגרום לקשיים בהליכה ואף לדמנציה בקרב קשישים. לפי מחקר חדש הישיבה הממושכת מסוכנת במיוחד לנשים מבוגרות.
מחקר שנערך באוניברסיטת קווינסלנד שבאוסטרליה בחן את ההשפעה של ישיבה ממושכת על כ-5,000 נשים בשנות ה-60 וה-70 לחייהן ועקב אחריהן במשך 12 שנים. המשתתפות במחקר דיווחו מדי יום על מספר שעות הישיבה.

החוקרים העריכו את בריאות המשתתפות לפי מדד FRAIL הנע בין 0 (בריאה) ל-5 (שברירית). את מספר שעות הישיבה הם חילקו לשלוש קטגוריות: נמוך (3.5 שעות ביום), בינוני (5.5 שעות ביום) וגבוה (10 שעות ביום).

תוצאות המחקר הראו שנשים שישבו כ-10 שעות ביום היו בסיכון גבוה יותר לחולשה ושבריריות. כלומר, היו להן פחות משאבים המאפשרים להן להתאושש ממחלות ומפציעות, וסיכוי גבוה יותר לאשפוזים, נפילות, מעבר למצב סיעודי ומוות מוקדם. לעומת זאת, נשים שישבו פרק זמן קצר יותר, הקטינו את הסיכון לסבול מבעיות מסוג זה.

נזקי הישיבה הממושכת הם הפיכים

עם זאת, החוקרים טוענים שההשפעות המזיקות של הישיבה הן הפיכות: משתתפות במחקר שהפחיתו את מספר שעות הישיבה ביום בשעתיים בממוצע, גם הקטינו את הסיכון לפגיעות. לפיכך, החוקרים מעודדים נשים לנקוט פעילות מונעת ולהפחית את מספר שעות הישיבה היומיות לרמות נמוכות ובינוניות. בנוסף, מומלץ לנשים מגיל 65 ומעלה לעסוק בפעילות גופנית; לפחות שעתיים וחצי שבועיות של פעילות אירובית בעצימות בינונית (הכוללת הליכה מהירה ואף מטלות ביתיות כמו טאטוא הרצפה וכיסוח הדשא), בנוסף לתרגילים לחיזוק השרירים פעמיים בשבוע.

אהבתם? מוזמנים לשתף:

כתבות נוספות שיעניינו אותך…

איך לשבת נכון כשעובדים מהבית?
כאבי גב תחתון
Swopper כסא ארגונומי

רוצים להתנסות בחינם?

השאירו פרטים או התקשרו: 03-3723169