שינה וכאבי גב – איך להתאים מזרן ותנוחת שינה?

שינה וכאבי גב – איך להתאים מזרן ותנוחת שינה?

כאבי גב עלולים לפגוע לא רק באיכות החיים אלא גם באיכות השינה, ולהפך: שינה בתנוחה לא בריאה או על מזרן לא מתאים עלולה לגרום לכאבי גב או אף להחמיר אותם. אז איך לבחור מזרן ואיך להתאים את תנוחת השינה לכאבי הגב שאתם סובלים מהם?

תנוחות שינה מומלצות בהתאם לבעיות בגב:

דלקת מפרקים ניוונית – לסובלים מאוסטאוארתריטיס מומלץ לישון על הצד בברכיים כפופות לכיוון החזה (תנוחה עוברית). התנוחה הזאת מאפשרת לרווח את מפרקי הדופן ולהקל על הלחץ על חוליות הגב. אפשרות נוספת היא לישון בכורסה או במיטה מתכווננת ולוודא שהראש או הברכיים מורמים.

מחלת דיסק ניוונית – לרוב מומלץ לישון על הבטן, על מזרן קשיח יחסית ולהניח כרית שטוחה מתחת לבטן ולירכיים. שינה בתנוחה הזאת יכולה להפחית את הלחץ על הגב התחתון. אפשרות נוספת היא לישון על הגב ולהרים קלות את הראש באמצעות כרית משופעת או מיטה מתכווננת. בתנוחה הזאת חשוב לכפוף מעט את הברכיים כדי לתמוך בהן.

היצרות תעלת השדרה – במצב הזה מומלץ לישון על הצד בתנוחה עוברית או על מיטה או כורסה מתכווננת המאפשרת להרים את הראש ואת הברכיים. שינה בתנוחות האלה תקל על הלחץ על העצב השדרתי.

בורסיטיס – במצב של דלקת בבורסת הירך (מכונה גם דלקת אמתחת או דלקת כסת) מומלץ להימנע מלישון על מזרן קשיח מדי. במקום זאת, יש לעבור למזרן בעל ריפוד עבה כדי להפחית את הלחץ על הירכיים. אפשרות נוספת וזולה יותר היא לכסות את המזרן הישן במגן מזרן רך.

ספונדילוליסטזיס – כדי להקל על כאב הנגרם בשל החלקה של חוליית עמוד שדרה על המקטע הסמוך אליה מומלץ לישון על הגב ולהישען על כרית. את הכרית אפשר להניח מתחת לגב, לצוואר ולראש עד שתגיעו לתנוחה אופטימלית המספקת תמיכה כמו בישיבה על כורסה נוחה.

פריצת דיסק מותנית – תנוחת השינה המומלצת תלויה במיקום הדיסק. ברוב המקרים יומלץ למטופלים לישון על הבטן, ובמקרים שכיחים פחות דווקא שינה על הצד בתנוחת עובר תקל על הכאב.

שינה וכאבי גב – איך להתאים מזרן ותנוחת שינה?

איך לבחור מזרן לכאבי גב?

מגוון המזרנים התרחב משמעותית בשנים האחרונות. עדיין אפשר למצוא מזרני קפיצים, אבל גם מזרני לטקס, מזרני קצף זיכרון ועוד. איך לבחור מזרן שימנע כאבי גב או יקל עליהם? אלה התכונות שיש לשים לב אליהן:

תמיכה – החלק הפנימי שבמזרן (בין שהוא מורכב מקפיצים או שכבת קצף) אמור לספק תמיכה לעמוד השדרה. למשל, במזרן קפיצים צריכים להיות סלילים בכמות מספקת כדי לתמוך בגב ובקימור הטבעי של עמוד השדרה. באופן כללי, ככל שיש שיותר סלילים (או שהריפוד עבה יותר) כך המזרן איכותי יותר (וגם המחיר יעלה בהתאם). עם זאת, זה לא המדד היחידי שלפיו יש לבחור מזרן, ויש לקחת בחשבון את בעיית הגב הספציפית וגם את מידת הנוחות.

ריפוד – התפקיד העיקרי של שכבת הריפוד שמכסה את המזרן היא לגרום לתחושת נוחות. העובי הרצוי של שכבת הריפוד תלוי בעיקר בהעדפה אישית – יש כאלה שיעדיפו ריפוד עבה ואחרים יישנו טוב יותר על ריפוד דק. לאנשים המחלימים מניתוח בעמוד השדרה לרוב מומלץ לישון על מזרן בעל ריפוד עבה.

התאמה אישית – מבנה ומשקל הגוף הם עוד גורמים שיש לקחת בחשבון כשבוחרים מזרן. אנשים בעלי משקל עודף יפיקו תועלת ממזרנים קשיחים המספקים תמיכה מרבית. עם זאת, גם אנשים רזים וקלי משקל צריכים תמיכה מספקת לגב, לרוב הם ירגישו בנוח על מזרני לטקס או זיכרון.

אהבתם? מוזמנים לשתף:

כתבות נוספות שיעניינו אותך…

כאבי גב
כיסא ארגונומי
כאבי גב תחתון

רוצים להתנסות בחינם?

השאירו פרטים או התקשרו: 03-3723169