סביבת עבודה ארגונומית היא סביבת עבודה שמשרתת לטובה גם את העובדים וגם את המעסיקים שכן, אנשים שעובדים בסביבת עבודה ארגונומית הם עובדים בריאים יותר שמפסידים פחות ימי עבודה, במקביל לעובדה כי ארגונומיה בסביבת העבודה מובילה לשיפור משמעותי ברמת שביעות רצונם של העובדים. למעשה, מדובר על תפיסה שמגובת במספר מחקרים שונים, שכל תפקידם הוא לבדוק את ההשפעה של סביבת עבודה ארגונומית על רמת הפרודוקטיביות של העובדים, בין אם מדובר על עבודה במוקד שירות טלפוני, חברת הייטק וכל סביבת עבודה אפשרית אחרת. אז איך מסייעת סביבת עבודה ארגונומית לרמת הפרודוקטיביות של העובדים? ובכן, ישנן לא מעט סיבות, כאשר הבולטות ביותר הן:
- פחות פציעות – לא מעט מעסיקים מודעים לעובדה כי הסיבה המרכזית לירידה בפרודקטיביות היא היעדרויות מהעבודה, אך באותה הנשימה ראוי לציין כי לא כולם יודעים שמרבית הפציעות בסביבת העבודה לא בכרמות דווקא בגלל נפילות או לחילופין בעקבות נשיאת משקלים כבדים, אלא בגלל כאבי גב וצוואר אשר נגרמים מהמאמץ השגרתי. למעשה, מדובר על פציעות שמתפתחות יחד עם חלוף הזמן, וגם לוקח יותר זמן לטפל בהן. על כן, בנוסף לפגיעה ברמת הפרודוקטיביות של הארגון בעקבות ימי מחלה, חשוב לזכור כי מדובר על פציעות שמובילות לתחלופה מהירה של עובדים, מה שגורם למרבית המעסיקים הפסדים נוספים בעקבות העלות הכרוכה בגיוס והכשרה של עובדים חדשים.
- שיפור המוטיבציה והחיבור לארגון – אנשים שעובדים בסביבת עבודה ארגונומית הם אנשים שמרגישים כי למעסיקים אכן אכפת מהם, וכתוצאה מכך הם מרגישים מחויבים ומחוברים יותר לסביבת עבודתם. משכך, עליכם לזכור כי בעת בה אתם דואגים למשרד ארגונומי, הרי שאתם מעבירים לעובדים שלכם את המסר כי באמת אכפת לכם מהמצב הבריאותי שלהם. זאת בעוד כי מחקרים רבים בנושא מעלים כי המניע המרכזי למעורבותם של העובדים היא רמת ההתעניינות של המעסיקים ברווחתם הגופנית והנפשית.
- עלייה אנרגטית – סביבת עבודה ארגונומית ונוחה גורמת לצוות העובדים להרגיש יותר מרץ ואנרגיה ובעקבות זאת, ניכר כי ההספק שלהם יהיה גבוה הרבה יותר. מנגד, כאשר מדובר על עובדים אשר סובלים מאי נוחות בסביבת עבודתם, הרי שמדובר על עובדים שיחושו עייפות ושחיקה, ובעקבות זאת יעבדו בצורה לא אפקטיבית ואיטית יותר, מה שיגרום להם לבקש יותר הפסקות במטרה לנוח ולהקל על השרירים. יחד עם האמור, חשוב לזכור כי כאבים פיזיים משפיעים באופן ישיר על היכולות המנטליות, בין אם מדובר על קושי בקבלת השארה, בפתרון בעיות, הצעת רעיונות וכן הלאה.
- עבודה זריזה ואפקטיבית יותר – ציוד ארגונומי מאפשר לעובדים לעבוד בצורה זריזה יותר ולקצר פעולות חזרתיות. למשל, כאשר מדובר על עבודה עם מקלדת ארגונומית, הרי שהדבר מאפשר לעובד להקליד במהירות עם פחות הפסקות באמצע. כמו כן, כאשר מדובר על שימוש בצגי מחשבים אשר מפחיתים את מאמץ העיניים, הרי שהדבר משפר בצורה נרחבת את רמת הריכוז של העובדים לאורך זמן ומונע כאבי ראש. דוגמא נוספת ומעולה לא פחות תבוא לידי ביטוי בישיבה על כיסא ארגונומי שמעודד ישיבה נוחה ובריאה, אשר מקצרת את ההפסקות של העובדים לצורך מתיחת השרירים, וכיוצא בכך.