ארגונומיה אינה מוגבלת אך ורק לסביבת העבודה המשרדית. אם אתם סובלים מכאבי צוואר בזמן השינה, כריות ארגונומיות יכולות להקל על הכאב, לשפר את איכות השינה ואת הבריאות באופן כללי.
אם יצא לכם לקום בבוקר עם כאב עז בצוואר, אתם בוודאי מכירים את ההרגשה של צוואר תפוס, וכאבים המקרינים לעיתים גם לגב, לזרועות, ואפילו לראש ולרגליים. כאבים כאלה עלולים לגרום לעייפות במשך כל היום ולפגוע בתפקוד היום-יומי. אנשים רבים נוטים להאשים את המזרן או את תנוחת השינה בכאבי צוואר, אבל ברוב המקרים הגורם הוא הכרית.
למה חשוב לישון על כרית ארגונומית?
הצוואר מורכב משרירים, גידים, סחוסים ורק משבע עצמות קטנות המהוות את עמוד השדרה הצווארי. העצמות הקטנות האלה אחראיות לאחד החלקים החשובים בגוף האדם – מערכת העצבים המרכזית – והן גם תומכות בראש ומאפשרות את התנועתיות של הראש והצוואר.
זאת ועוד, בתוך חוט השדרה עוברים מסרים עצביים מהמוח אל כל חלקי הגוף. אומנם כל חלק בעמוד השדרה עלול להיפגע ולגרום לכאב ולשיתוק בדרגות משתנות, הצוואר הוא הפגיע מכולם, בייחוד בזמן השינה.
שמירה על הצוואר בקו ישר עם הראש ועם הגב היא הדרך הטובה ביותר למנוע פציעות, נוקשות וכאבים בבוקר. והדרך הטובה ביותר לייצב את הצוואר היא באמצעות מערכת תמיכה מתאימה, כלומר כרית ארגונומית טובה ויציבה.
איך לבחור כרית ארגונומית?
כרית ארגונומית המותאמת לתנוחת השינה
תמיכה בצוואר תשפר את איכות השינה ותקל על נקודות הלחץ שגורמות כאב ואי-נוחות. לכן, יש לבחור כרית ארגונומית לפי תנוחת השינה המועדפת: בין שאתם ישנים על הצד, על הגב או על הבטן. אגב, רופאים ממליצים לישון על הצד או על הגב כדי למנוע כאבי צוואר.
נוקשות לעומת רכות
עוד מאפיין שיש לקחת בחשבון הוא מידת הרכות של הכרית. כריות ארגונומיות לרוב מגיעות במגוון חומרים, גדלים ודרגות רכות. הבחירה צריכה להיות תלויה בהתאם להעדפות האישיות ומידת הנוחות. גם כריות נוצות רכות ואווריריות וגם כריות זיכרון (memory foam) יכולות להתאים לסובלים מכאבי צוואר, אבל מומלץ להימנע מכריות נוקשות מדי מכיוון שאלו עלולות להחריף את הכאבים.
לסיכום, כמו שבוחרים מזרן או כיסא אגרונומי, חשוב להשקיע במוצר איכותי שיחזיק מעמד לאורך זמן. מומלץ לבחור בכריות ארגונומיות שיש עליהן אחריות יצרן והן קיבלו המלצות וביקורות טובות מנסיינים שסבלו מכאבי צוואר.